Nous dispositius d'allotjament a Barcelona

NOUS DISPOSITIUS D'ALLOTJAMENT A BARCELONA

Us fem arribar la informació de l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, sobre el dispositiu d'allotjament: Es posen en marxa dos equipaments d'acollida per a persones sense sostre d'entrada directa.

Informacions pràctiques : Hi haurà dos emplaçaments.
- FIRA de Barcelona (Avinguda Reina Maria Cristina s/n) per homes.
- Passatge Dos de Maig (Passatge 2 de maig, 27) per dones.

HORARIS I ACCÉS: 
- L'hora d'entrada aproximada del dispositiu de la FIRA seran les 17.00h.
En dies posteriors es preveu que hi haurà 2 horaris d'entrada en cas que hi hagi places vacants: de 10 a 12.30h i de 16.30 a 19h. No es deixarà entrar persones que tinguin febre >37.5º; seran derivades als serveis de salut.

- L'hora d'entrada del dispositiu de Dos de Maig serà a partir de les 12.00h. En dies posteriors, a mida que les persones arribin se'ls atendrà. A l'entrada es farà un breu qüestionari, però el control d'accés serà més laxe que a la Fira. Si alguna dona presenta símptomes, serà derivada als serveis de salut.

ORGANITZACIÓ DELS RECURSOS:
- FIRA: S'ha obert amb 210 places. Si és necessari es pot ampliar fins a les 1000 places. S'anirà ampliant progressivament segons les necessitats. Les 210 places estaran distribuïdes en espais de 75 aproximadament, cadascú amb el seu propi menjador, per limitar els contactes entre usuaris. Les grans dimensions del pavelló (6000 metres) ajudaran a mantenir la distància de seguretat i reduir el risc de contagi.

A més hi haurà un espai amb 15 llits separats per a les persones que necessitin algun tipus d'atenció mèdica no relacionada amb el COVID19 o per respondre a situacions d'angoixa o similars.

Dos de Maig: Equipament específic per a dones sense llar (72 places). En principi creiem que serà suficient, però si calgués, s'obririen altres espais més reduïts.

PERTINENCES PERSONALS
FIRA
: Hi haurà zona habilitada custodiada per deixar les pertinences.
Dos de Maig: Hi ha una consigna/ magatzem per deixar les pertinences.

ANIMALS DE COMPANYIA: De moment, no es podrà entrar amb animals.
FIRA:  S'oferirà a les persones la recollida i trasllat dels gossos a una residència que ha pactat l'OPAB (100 places aproximadament). Cal fer controls de profilaxis. S'anirà veient si en els propers dies poden accedir gossos a dins del recurs, lligats i amb morrió, a una zona propera a la sortida de darrere.

Dos de Maig: S'oferirà a les persones la recollida i trasllat dels gossos a una residència que ha pactat l'OPAB (100 places aproximadament).

ES PODRÀ SORTIR DEL RECURS?:

- FIRA: Si abandonen el recurs no podran tornar. Hi ha un espai exterior a la sortida del pavelló a la banda contrària de la plaça de la Font Màgica, on les persones podran sortir a prendre l'aire/ fumar. Hi haurà cadires i s'ha demanat una taula de ping pong i de futbol de taula, en què no hi ha contacte personal. Si algú vol abandonar el recurs no els podem obligar a quedar-s'hi. Però si un cop han marxat volen tornar, no podran tornar.

Dos de Maig: En principi no es pot sortir del recurs. En tot cas, caldrà pactar amb els/les professionals si es permet fer petites sortides per anar a comprar productes. Hi ha sortida a un espai exterior per prendre l'aire/fumar.

COM ES GESTIONARAN ELS CONSUMS? Tabac: hi ha espai a la part exterior de l'equipament. Alcohol/ Opiacis: De moment no es permetrà consumir dins del recurs ni deixar que surtin per a adquirir i consumir. Cal que Salut acabi de perfilar protocols per permetre consums controlats, i destinar els recursos necessaris.

El funcionament s'anirà modulant en base a la capacitat d'adaptar-nos a les situacions que vagin sorgint i que és impossible poder preveure totes les contigències. Som conscients també de les limitacions per adaptar-nos a totes les casuístiques que es donen al carrer i les estem treballant amb el sistema sanitari, l'Agència de Salut Pública i les forces de seguretat.

Cuideu-vos i seguim en contacte,​

Glòria Torras
Tècnica de Barri de Raval.
Direcció de Serveis a les Persones i al Territori.
Districte de Ciutat Vella
Ajuntament de Barcelona
C/ Ramelleres 17, 1a planta 08001 Barcelona
gtorras@bcn.cat

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.