Comunicat de Ravalnet, la xarxa ciutadana del Raval

 

Després de 23 anys d’activitat, les sòcies i els socis de l’Associació Ciutadana Ravalnet hem decidit dissoldre l’entitat. Hem tancat els darrers exercicis amb pèrdues econòmiques i hem anat sent cada cop menys sòcies, quan precisament el nostre objectiu era el contrari: ampliar la base social.

Ravalnet, la xarxa ciutadana del barri del Raval de Barcelona, es va constituir l’any 1998, amb l’objectiu de promoure la inclusió social, tecnològica i laboral del veïnat. També buscava impulsar l'accés del teixit associatiu, dels centres educatius i de tot el barri a la Societat de la Informació i a la innovació que se'n deriva, per evitar caure o aprofundir en l'escletxa digital. Com a xarxa ciutadana ha format part de la Xarxa Barcelona a Internet, de la XARXA, i de l'Asociación Española de Redes Ciudadanas, afavorint la seva incidència en la ciutat.

Les sòcies valorem molt positivament la tasca que ha realitzat l’entitat durant tots aquests anys. Hem ofert una plataforma de blogs i servei de correu electrònic al veïnat i entitats del barri, hem desenvolupat diversos projectes de recuperació de la memòria col·lectiva, hem fet ràdio comunitària, hem ofert tallers de rimes i de ràdio als centres educatius, hem estat un espai de trobada per formar-se i apoderar-se amb les TIC... En definitiva, hem fet xarxa i treball comunitari! Vam veure la nostra tasca reconeguda amb el Premi de Comunicació i Benestar Social en l'apartat d'Internet (2001).

Els temps han canviat i Ravalnet ja no pot garantir l'estabilitat dels seus projectes. Les dificultats econòmiques i la manca d’una base social àmplia que tiri endavant el projecte fan que l’entitat, en la seva forma jurídica, desaparegui. Així i tot, els projectes i els serveis de Ravalnet continuaran funcionant. Ho faran sota el paraigua de la cooperativa sense afany de lucre Colectic, entitat germana de Ravalnet des dels seus inicis.

Tal com estableixen els nostres estatuts, hem donat el romanent sobrant amb què comptava Ravalnet a tres associacions sense afany de lucre del Raval i amb finalitats semblants a la nostra entitat: l'Ateneu del Raval, la coordinadora per la inserció sociolaboral Anem per Feina i l'Associació Educativa Integral del Raval. D’aquesta manera, ens assegurem que revertirà en el benestar de les veïnes i els veïns del barri.

Amb un teixit associatiu molt potent i un veïnat implicat en fer xarxa, sabem que el Raval seguirà caminant cap a una comunitat cohesionada i de suport mutu. Nosaltres seguirem implicades en el barri des d’altres organitzacions i plataformes! Tanquem un cicle, però n’obrim altres.

Moltes gràcies a totes les persones, entitats, centres educatius, plataformes, administracions i altres col·lectius amb què hem treballat al llarg de la nostra trajectòria. Ha estat un plaer!

Una abraçada ben forta.

Ens trobarem pel Raval!

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.